Huvud / Knä

Recensioner av hip arthroplasty

En person tänker inte på hur viktigt rörelsen är för honom, inte uppmärksam på plötslig smärta i kroppen, svaghet i benen, tills det ögonblick kommer när det inte finns någon styrka att röra sig självständigt.

Höftfogen är den största benföreningen i människokroppen, den hänvisar till sfärisk och multiaxiell typ. Den bär större delen av kroppsvikt och låter dig stå stadigt på två ben. På grund av patologiska processer vid diartrosis (sjukdomar, skador) finns det en risk för att vara kedjad i sängen.

Sjukdomar av denna typ har en progressiv kurs, konservativ terapi har nästan ingen effekt, som tillfälligt döljer symptomen. Degeneration och dystrofi på ytorna på lårhalsen fortsätter, vilket leder till fullständig förstöring. Huvudbehandlingen bör vara endoprostetik, baserad på ersättning för den förstörda benleddsprotesen.

Denna medicinska manipulation innebär att man ersätter en sliten ledd med en artificiell, samtidigt som man behåller full rörlighet, får man leka sport, för att leda en aktiv livsstil.

Pelvic proteser är ofta ett kirurgiskt ingrepp. Varje år i Moskva utförs över 1000 operationer för att ersätta den inhemska fogen med en artificiell.

Indikationer för proceduren, där 98% av operationen inte kan undvikas:

  • deformerande osteoartros (koxartros) vid 3 eller fler utvecklingsstadier;
  • skada på ledvävnad i sjukdomar av systemisk natur (ankyloserande spondylit, lupus erythematosus);
  • bäckenfrakturer av varierande komplexitet;
  • godartade neoplasmer i benstrukturen.

Återkoppling från patienter som har genomgått operation, deras återhämtningshistoria eller negativ erfarenhet är viktig information för dem som bara uthärdar sådana. Du kan läsa denna information på Internet.

Operationen tillhör den mest gynnsamma typen av proteser, kräver inte så lång rehabilitering, som i protesens knäled. En detaljerad granskning lämnades av en av patienterna som genomgåde restaureringen av TBS.

Lyubov Nikolaevna, 67 år gammal

För några år sedan, smärta i hans vänstra ben. Jag vände mig en gång till en neurolog på bosättningsorten. De föreslog närvaron av utsprång i nedre delen av ryggraden, ordinerad medicinering. Under behandlingsperioden blev smärtan mindre uttalad, varigenom slutsatsen var att behandlingen var effektiv. Men sex månader efter slutet av medicinen återvände smärtssyndromet, och dessutom fick det en annan karaktär. Hon gick till kliniken igen, genomgick MR, diagnosen koxartros hos höftleden. Läkaren rekommenderade endoprostetik.

Jag bestämde mig för att inte fördröja, och efter mina bekanta mina rekommendationer gick jag till en av de tjeckiska klinikerna, där jag fick en ersättning för TBS genom en mini-invasiv metod som är mindre traumatisk. Efter att ha fyllt all nödvändig dokumentation, togs jag till ett sjukhus. Till min förvåning var ersättningsförfarandet ganska enkelt, det fanns inget uttalat smärtssyndrom. Två dagar senare arbetade en rehabilitolog med mig, återhämtningsperioden var lugn. Några veckor senare kunde hon gå självständigt utan hjälp av läkare eller en sockerrör. I över 7 år har jag levt med en artificiell protes och jag känner mig som en fullvärdig person.

Tidig tillgång till vård är en garanti för framgång och eliminering av allvarliga biverkningar.

Jag var tvungen att byta min injektion till en artificiell en flera år sedan efter upptäckten av dysfunktionen. Under samrådet insisterade doktorn på en ersättning så snart som möjligt för att undvika en lång återhämtning. Allt gick ganska bra: efter en dag kunde jag flytta för korta avstånd, och efter 5-6 dagar gick jag med hjälp av en sockerrör. Aktiv reparation observerades efter 8 månader på grund av tidig operation. Det var nödvändigt att strikt följa alla recept från läkaren för att undvika upprepade kirurgiska ingrepp.

Vissa hälsoskador eller brist på terapeutisk effekt från det överförda förfarandet är möjlig. Men det är nödvändigt att analysera mer detaljerat varför operationen inte gav resultat.

Arseny Viktorovich, 62 år

Jag har levt med diagnos av reumatoid artrit i mer än 12 år, under de senaste 5-6 åren har det varit hemska symtom i vänster lår. Efter att ha kontaktat kliniken avslöts en allvarlig degenerativ process - aseptisk nekros hos lårbenet, dvs dess fullständiga nekros. Läkaren rekommenderade endoprosthesis ersättning så snart som möjligt, som jag vägrade och bestämde mig för att utföra drogbehandling först och hoppas på dess effekt. Under året tog jag olika droger och salvor, men det var ingen effekt, och smärtan förstärktes bara. Det förblev bara proteser.

Efter att ha gått in i kliniken visade det sig att jag hade ett försummat fall, så det finns ingen garanti för ett positivt resultat eller en snabb rehabilitering.

Allt gick bra, det värsta var framför. Ungefär en månad var i kliniken, och hela denna tid kände jag hemsk smärta. Rehabilitering tog lång tid, smärtsamt. Under året kunde han inte komma till hans sinnen, nästan ett halvt år flyttade på kryckor, sedan med tiden bytte han till en sockerrör. Dessutom var vi tvungna att återutrusta möblerna hemma. Periodiskt finns det smärta, även om det är mindre uttalat.

Om du hittar de första varningsskyltarna eller tidigare har drabbats av ett trauma i höftområdet - fördröja inte med ett besök till ortopedkirurgen, utesluta självbehandling. Med den korrekta diagnosen och korrekt ordinerad behandling kan leddet fortfarande vara hjälpt, men i ett avancerat fall reduceras effektiviteten hos även det dyraste läkemedlet till noll. Under den patologiska processens verkan är den fullständiga förstörelsen av benvävnad, rörliga leder. Resultat enendoprostetik.

Total artroplastisk

Viktigt att veta! Läkare är i chock: "Det finns ett effektivt och prisvärt botemedel mot ledvärk." Läs mer.

När problemet med implantatinsättning löses uppstår frågor: behöver jag verkligen en operation, hur ser det ut, vad kan jag förvänta mig efter det?

Även "försummade" problem med lederna kan botas hemma! Glöm inte att smita det en gång om dagen.

Fördelar med total artroplastisk:

  • eliminering av smärta
  • återställande av motorfunktion
  • förbättring av patientens allmänna tillstånd och livskvalitet.

Över en miljon implantatinsättningsprocedurer utförs årligen.

Den huvudsakliga uppgiften för total endoprostetik är att eliminera en ledd som är sjuk och förstörd av TB, ben och brosk, återställer ledmotoraktivitet och återställer den tidigare livskvaliteten. Kandidater för implantation av totaltyp är patienter som rekommenderas av en läkare utan ålders- eller kroppsviktbegränsningar. Ofta är det patienter från 60 till 85 år. Med en väl utförd operation är överensstämmelse med alla recept komplikationer mycket sällsynta.

Moderna proteser gör det möjligt att helt modellera den inbyggda rörliga fogen, de är ganska hållbara: livslängden är 15-25 och till och med 30 år. Med denna typ av implantering blir rehabilitering längre och kommer att kräva konstant övervakning av läkaren.

Mer än två miljoner verksamheter utförs årligen i världen. Endoprosteser är gjorda av högteknologiska material: metall, titan, keramik.

Protesen väljs individuellt beroende på sjukdomen. Endoprosteser är gjorda av två typer - med närvaro av fixering på cementbasen och på cementlösningen. Den första typen innebär fixering med hjälp av medicinsk cement, den andra, mer innovativa - benet hos den opererade patienten växer in i implantatets struktur. Den andra typen rekommenderas för patienter upp till 50-60 år i avsaknad av osteoporos. I andra fall är det lämpligt att utföra cementfixering. Nyligen är titanproteser populära, priset på konstruktionen beror på tillverkningsland.

I 96% av fallen återställer protesen höftdelen, smärtan är helt lättad, det är möjligt att röra sig fritt.

Höft artroplastisk: komplikationer

Förfarandet för att ersätta TBS i ortopedi har genomförts med framgång i mer än 30 år. Biverkningar eller komplikationer är sällsynta, men om de inte löses i tid, är de fyllda med funktionshinder.

Hip artroplastisk

Välkommen till det ledande non-profit reumatologiska forumet!

Hip artroplastisk

06 apr 2017 09:27

Jag behöver inte längre, kanske någon behöver:
Jag säljer höftstaget Orlett HFO-333, storlek M.
Passar på vilket ben som helst.
I utmärkt skick.
Alla skruvar, remmar, kardborrband i lager.
Jag säljer, för efter operationen behöver jag inte längre.

Pris: 25 000 rubel. (nytt värt mer än 50 000)

För alla frågor: 89263002323
Ivan

Hip artroplastisk

15 april 2017 23:22

Idag är det precis ett år efter min operation. Och jag skulle vilja dela med mig av känslorna (jag missade en gång verkligen dessa recensioner efter).

Nu kan jag bära strumpor utan svårighet, jag kan klippa mina naglar på det opererade benet, jag kan sitta "ben på benet" (ibland frågar själen)), men inte så djupt som jag brukade vara i min ungdom
Han slutade skada (TTT) andra höften och gradvis mindre ömt knä på andra benet (även om det finns en liten artros här), men jag trodde att det var nästa. Om det faktum att min rygg gjorde ont, glömde jag helt, jag kom bara ihåg för THEN i ett år
Jo, gången kan vara nästan "från höften" för att avbilda om det behövs) Även om klackar inte drar häcken än.
Och det här är trots att jag är lat och inte särskilt "utvecklar" mitt ben.

Så var inte rädd, livet fortsätter!

Hip artroplastisk

16 april 2017 07:22

Hip artroplastisk

16 april 2017 08:04

Hip artroplastisk

16 april 2017 11:50

Ja, jag hittade (jag läste ämnet från omslag till omslag) och de lugnade mig väldigt mycket då, för Jag var rädd.
Därför lägger hon till spargrisen.

Och operationen gav verkligen stor nytta genom att jämföra vad det var för och nu.
Innan jag var det, var det en prestation att nå närmaste butik (stark lameness och smärta), sätt socken på.
Och viktigast av allt, det verkade som om allting redan redan skadade och hällde ut så, hur och varför att leva på?

Nu är jag full av hopp och optimism att vi kommer att kämpa igen!)

Hip artroplastisk

19 april 2017 18:27

Hip artroplastisk

06 maj 2017 22:17

Åh, mina ord före operationen

Hej alla
Nu om det viktigaste.
Idag, exakt tre månader eller 12 veckor och fem dagar från operationens dag.
Nuss, summera:

smärta
Jag kommer inte ens att beskriva smärtan innan. Jag kan bara säga att det senaste året inte längre kunde gå eller sova normalt.
EFTER det var redan andra smärtor - postoperativa, även om jag knappast kände dem först, för smärtstillande medel på sjukhuset var knäböjda. Då, under rehabiliteringsperioden, var smärtan mer från misslyckade rörelser eller hållningar. Inte någon smärtsam smärta, ingenting. Det enda, ibland i en dröm, kände jag ont. Och ibland är musklerna lite. Nu, för den andra veckan känner jag knappt någon smärta alls. Sällan, sällan något, det är inte ens smärta, utan snarare den kvarvarande effekten av operationen, vävnaden och muskeln, eftersom den inte är cool vid läget av läkning.

söm
Generellt inte sjuk. Absolut. Och störde inte. Sjukhuset behandlades ett par gånger, allt växte snabbt och omedelbart samman. I rehabiliteringscentret hade jag bara limt den med gasväv så att jag inte skulle klamra tills trådarna hade löst sig. Nodule (svans, som det kallas), som inte var kvar någonstans i fjärde eller femte veckan. Förra veckan blev stygnet lite kammade på ett ställe och det läste i flera dagar, täckt med en skorpa, en liten gul vätska som ackumulerades under det, jag rivit av, alkohol, jod och så vidare, två eller tre gånger om dagen. Stick inte med någonting och undvik kontakt med kläder och andra saker. Själven är inte stor, snygg, medan rosa, men med tiden blir den vit. Jag skars genom den gamla barns sömmen och nu ser sömmen på sömmen "spektakulär")) Jag bryr mig inte, för hela mitt liv har jag levt med det, bara designen har förändrats)))

preparat
Såg bara på sjukhuset. Hus störde inte ens. REPETERA INTE! För jag är jag, allting kan vara annorlunda med dig. Jag pratar om droger som ordineras för att tona blodet. Låt mig påminna dig om att jag inte har någon diagnos om ämnet på webbplatsen, problemet är född och bara med en ledd, därför dricker jag inte någonting relaterat till RA före och efterpå.

övningar
På sjukhuset låg hon på sängen och sträckte sig hårt mot sina muskler, drog och vrida fötterna, vandrade längs korridoren och längs trappan, som Hamlets far tio gånger om dagen. Det var relativt enkelt, men snabbt trött. I rehabiliteringscentret, varje dag gick jag regelbundet till gymnastik / gymnastik. Tänk dig att jag glömde hur det kallas korrekt))) Vid ankomsten hem gjorde jag allt som var samma, men inte konsekvent och inte disciplinerade. Bara försökt minst en gång om dagen för att göra en uppsättning övningar. Jag gick bara runt lägenheten - vårisningen började i Sibirien, det är hemskt att gå hälsosamt, och ännu mer efter operationen. Så jag täckte min naturliga latskap med en fullständigt motiverad ursäkt))) Förresten, efter varje dag, där jag inte kände mig ledsen för mig själv, men gjorde övningarna oftare än en gång och mycket flitigt, blev förbättringar omedelbart kända. Om jag antagligen hade gått skulle rehabilitering gått snabbare. Men jag har inte bråttom. Och du ser själv, ditt val.

Benlängd
Benen är nu lika långa! Hurra!

gång
Jag halkade lite mer, men det här beror på att läkningsprocessen inte är över ännu, ibland finns det ett litet obehag. Tja, plus den fleråriga vana att limpa.
Gå, gå och gå igen. Jag går till modellen, låt dem lära mig))))

Strumpor kryckor
I dessa saker var jag missnöje korrekt. Nåväl, nästan)) Annars är det inte jag)) tills 6,5 veckor gick jag uteslutande på kryckor, även om jag ibland bekänner med en sak, men det handlar bara om huset. I slutet av den sjunde veckan hade den yngsta dottern en tävling på tre dagar. Utan mig är det inte så. Det är fantastiskt hur obehagligt på kryckor för att hjälpa henne och i allmänhet där är hon med dem i den här tävlingen. Till slut tog jag en pinne och gick med henne till evenemanget. För rättvisans skull kommer jag att säga att nästan hela tiden satt jag i auditoriet och gick särskilt inte någonstans. Men jag var fortfarande tvungen att flytta och det var förvånansvärt enkelt för mig. Ett par gånger, när jag klättrade uppför trapporna, insåg jag att pinnen bara släpade bakom mig och jag glömde att luta mig på den. Även om övergången till pinnen var stressig. På kryckor lutar du nästan i all vikt, de är klämda och känslan av fullständig stabilitet. Att ta en pinne i mina händer, genom tröghet, försökte jag hänga på den först och, oh, fasan, det svängde och jag föll nästan. I allmänhet var jag tvungen att anpassa lite innan jag gick ut.
Fram till slutet av den åttonde veckan växlade pinnen och kryckorna med varandra, men jag gick inte någon annanstans. I början av nionde veckan gick jag igenom kryckorna. Staven tjänat mig regelbundet i 11 veckor och ett par dagar)) Och för en vecka sedan vägrade jag det. MEN. Jag fick bakom ratten. Så det fanns inga stora belastningar. Strumpor hade samma sätt, till förra veckan, regelbundet och varje dag (jag hatar dem))

dröm
För den andra veckan har jag sovit som en baby, och som jag vill, kasta jag och vrider och känner mig inte, ingen smärta eller obehag. Men troligen blev sömnens sömn sannolikt påverkad av det faktum att jag förlorade rädsla)) Ibland ökade mina förmågor, en aktiv livsstil återvände (mer här nedan) och jag slutade med att kontrollera mina rörelser så mycket, och även i min dröm såg jag mig att ljuga. Först var det inte en dröm alls, men delirium. Jag upprepar - jag kan inte sova på min rygg. I den femte veckan började jag att slå på min sida (ej aktiverad), den sjätte i magen. Från den åttonde veckan ersattes kudden mellan benen med en filt. Och den andra veckan är jag inte orolig över det alls. Jag sover på magen och drar det icke-opererade benet mot bröstet (med den manövrerade jag har inte ens mentalt provat det än, det är för tidigt)). Kaif! Livet blir bättre))

Dusch / bad / toalett
Tja, sjukhuset är klart, räcken, en stol i duschen. I RC samma sak finns allt i avdelningarna. Trots att jag var uppriktig, på sjukhuset, gick jag inte upp helt under duschens ström, jag tvättade mig i delar för att undvika att vatten kom i sömmen. I RC nästan lika, men tvålen, men separat. Och så, vad är hemma. Hemma, den vanliga låga toaletten, det vanliga höga badet. Jag satt på toaletten och tog det opererade benet, jag köpte inte några räcken. Efter en vecka eller två avigel satte sig sig och satte sig normalt, men vinkeln, konstigt nog, nästan 90 och kvar. Hon lade en pall i badet, satte sig på det, lämnade fötterna på golvet och tog sedan på benet och lyfte sedan upp den opererade med händerna. Avföringen är borta i den sjunde veckan. Det var ganska möjligt att klättra och klättra ut utan honom. hålla sig till vinkel 90 så mycket som möjligt. Men för att ta ett bad (för två veckor sedan för första gången) behövde jag en annan färdighet) Det är lätt att sitta i det, men att gå upp))) ja, jag lärde mig generellt)

kön
Vad är det här? Jag vet inte detta)) Den sista mannen åt åtta år sedan, älskare fem))
Men seriöst tror jag det normalt, nästan fullt, jag kunde ha sex inte tidigare än två veckor sedan. Men är det nu möjligt att slappna av hundra procent och inte tänka på den här kristallen, vild dyrbara enheten i kroppen, jag vet inte.. Vi måste försöka))

Kör bil
Bakom rattet satt för första gången i elfte veckan. Jag skulle ha satt mig tidigare, men bilen var blockerad. Hon stod vid sin äldsta dotter i ett privat hus på gården, en snöfall glömde ut ur garaget och blockerade utloppet, jag var tvungen att vänta när det smälte. Inte heller något obehag eller något sådant. Det enda är att, om du sitter länge, ditt ben verkar vara flail, det blir dumt och du måste sprida sig.

arbete
Jag arbetade och satt på soffan. Jag är en fastighetsmäklare. Det är därför den här delen av arbetet som är kopplat till telefonen och datorn var för hård för mig. Lite i taget började jag processen i nionde veckan. De senaste två veckorna jobbar jag fullt ut.

Konstiga oddities
Det är kallt i fogen. Så sitter du sitter och plötsligt cool där.
Ibland lyfter jag det knäböjda benet framför mig, jag känner ett litet klick i leden. Ibland är det inte. Låt oss se hur längre. Huvudbelastningen är fortfarande att komma.


Gemensam rörlighet / möjlighet
Nu om det viktigaste)) Jag kan bära en socka! Att skära mina tånaglar är inte så bekvämt, men jag hittar redan en bekväm position som skulle vara nära 90. Jag kan zip upp mina stövlar! I allmänhet kände jag äntligen skillnaden före och efter! Nu kan jag göra en massa saker! Och det är nog bra att musklerna som inte utvecklades inte tillåter att testa allt, annars kommer jag att förlora all rädsla, jag går på splittringen))
Det enda jag inte gör, sov inte och ljuga inte på den drivna sidan. Jag är rädd och inte bekväm. Försökte flera gånger, men nej, det gör ont på de helande musklerna, plus det verkar som att leden kommer att röra sig.
Separat vill jag säga att jag själv tjänat mig själv under rehabiliteringsperioden. Den enda dottern upp till åtta veckor hade strumpor på det opererade benet. Då lärde jag mig själv.

Sammanfattningsvis kommer jag säga detta - jag återhämtade mig med 90% och återvände till fullt liv med 80%. Hurray kamrater!
All hälsa! Och tveka inte ens att göra operationen eller inte. Gör definitivt!

Har skrivit, som vanligt är korthet inte min syster)))

Recensioner av hip arthroplasty

Idag erbjuder vi en artikel om ämnet: "Recensioner av hip joint arthroplasty." Vi försökte beskriva allt tydligt och i detalj. Om du har frågor, fråga i slutet av artikeln.

Granska №1

"Jag vet om denna operation från min kusin. Om vi ​​pratar om dess meriter, kan vi bara säga en sak: smärtan går verkligen bort. Men jag föreställer mig hur svårt det är för en person att bestämma endoprostetiken.

Lite om sjukdomshistorien:

Min syster i åldern 23 kände att hon gick ganska långsamt på hennes klackar, särskilt när hon snubblat. Omgiven tanke kan det ha varit en blåmärken, men med tiden utvecklade hon en limp, och det här fick henne redan att tänka.

artros-led och artificiell protes

Efter den nödvändiga undersökningen gjordes en diagnos av dysfunktion i höftleden. Den förstörande processen ledde till att fogen helt enkelt gradvis föll ifrån varandra.

Därför var den allra första lösningen på problemet en operation som var tvungen att vänta två månader på grund av protesens preliminära order. Systern hade tur att fabriken där hon listades som anställd betalade henne kostnaden för protesen och behandlingen.

Funktioner av operationen

Anestesi som används för endoprostetika är anestesi (allmänt) eller ryggrad. Dess varaktighet är cirka två timmar. Operationen kommer med en ganska stor blodförlust, så du måste fylla den genom transfusion av donerat eller tidigare berettat eget blod (som det var fallet i det här fallet).

Postoperativ period

Efter framgångsrik operation blev föreningen titan. Redan från den andra dagen fick systern gå med en sockerrör, men hon gick bara den 4: e och på den 15: e dagen tog doktorn bort stygnen. Efter en månad kunde roten läggas åt sidan, och en fullständig återhämtning väntades på ett år.

Naturligtvis, under återhämtningsperioden, måste strikta villkor följas, annars skulle den artificiella leden enkelt kunna dislokaliseras, och operationen måste upprepas. Det fanns incidenter på flygplatsen, när under inspektionerna slingrade sensorerna, men för detta fall borde du ta ett specialintyg med dig. Ett annat obehagligt ögonblick är ett postoperativt ärr, vilket är ganska märkbart. Men min syster hittade en utväg: hon gjorde en tatuering på sin plats. "

Granska nummer 2

I mer än tio år har jag lider av reumatoid artrit, har lider av höger lår - det var ingen styrka längre. Smärtan åtföljde mig nästan alltid: ensam, när man rörde sig. När jag lärde mig diagnosen var jag väldigt upprörd: Jag fick nekros av lårbenet - man kan säga död vävnad.

Vad man ska göra

Under operationen är lårbenet ersatt med en artificiell lem

På vintern 2009 bestämde hon sig för att ha en operation som utfördes på den ryska akademin för medicinska vetenskaper. Jag var bland de patienter som genomgått denna procedur i enlighet med kvoten.

Under epiduralbedövning placerades jag en endoprotes "Zimmer", gjord i Amerika. Under två timmars operation var jag medveten, men kände mig inte något annat än injektionen under anestesen. På andra dagen satt jag redan och i tredje steg jag upp på kryckor och tog några första steg.

En vecka senare kom en instruktör i fysioterapiövningar till min avdelning, som förklarade mig rätt rörelser för att hjälpa mig att anpassa sig till en ny ledd och stärka mina muskler. Det är särskilt viktigt att lära sig att gå uppför trappan, eftersom det är det svåraste. Två veckor senare lämnade jag sjukhuset och återvände till mitt vanliga liv.

fördelar:

  • Jag glömde smärtan
  • sömmen är nästan osynlig;
  • rörelseomfånget i fogen är helt återställd.

nackdelar:

Lär dig om verktyget, som inte finns på apotek, men tack vare vilket många ryssar redan har återhämtat sig från smärta i leder och ryggrad! Säg en berömd läkare

  • tillräckligt lång återhämtningsperiod
  • det är nödvändigt att gå på kryckor i ungefär tre månader;
  • den fjärde månaden kräver en sockerrör;
  • Reparation av möbler och toalettsitsar;
  • Ibland finns missförstånd vid inspektioner på flygplatsen.

Förresten, istället för kryckor, använde jag två pinnar med armstöd, det är mycket bekvämare.

Läkaren övervakade återhämtningsprocessen på bilderna.

Jag skulle vilja säga tack till de kvalificerade kirurgerna vid avdelningen för reumatologiska institutet för RAMS! "

Valentine, 68 år gammal.

Videoredigering av proceduren:

Om du vill läsa mer recensioner efter hip joint arthroplasty kan du gå till webbplatsen för företaget Artusmed.

Granska nummer 3

"Nyligen blev jag utslagen från Smolensk Federal Center. Jag hade en operation där dagen efter att jag fick det. I allmänhet var jag på behandling i en vecka. Jag vill säga om vård att patienter tas hand om där. Läkare känner till deras grejer. Bedövning gjordes i min rygg, men jag somnade. Det verkade som om jag bara stängde ögonen för en sekund. Har öppnat, och alla redan! I detta sjukhus utförs 30-32 operationer varje dag i tre avdelningar.

Vad jag gillade var att sängen har en ringknapp. Det vill säga, du kan ringa till den medicinska personalen om något stör dig. I avdelningen för en till tre personer, beroende på inträde. Efter operationen stod jag upp på andra dagen och jag omedelbart ordinerades motionsterapi.

Jag vill ge lite råd: det är bättre att ta en liten vattenkokare med dig, eftersom det finns mycket lite kokande vatten. Och tjänstemän är inte tillåtna i avdelningen, bara överföringen. Så gå bättre utan att följa med. "

Katerina, 65 år gammal

Granska nummer 4

efter ersättning av den gemensamma rehabiliteringen

"Jag vill önska er alla lyckas! Jag var också rädd, men inställd till det ögonblick då jag redan tömdes efter en lyckad operation! Nu är det en andra operation, men jag är inte orolig på samma sätt som första gången.

Jag var också under epiduralbedövning, och innan det fanns några andra skott, sov jag igenom hela operationen och återfick bara medvetandet i intensivvården. Och efter operationen injicerades jag också med någon form av droger, jag var i en död från dem, i flera dagar. Men smärtan kände inte.

Välj en läkare, det är väldigt viktigt! "

Granska nummer 5:

"Jag hoppas att min information kommer att vara till nytta för dem som behöver endoprostetik. Jag kan bara inte hålla tyst längre. Under 2012 drivs jag av en läkare med regalia, min höftled måste bytas ut, eftersom artros utvecklades och det var inte längre någon styrka att arbeta. Men något gick fel: mer än ett år har gått sedan operationen, men jag går fortfarande med en sockerrör, även om jag inte behövde det förut! Den opererade höften är lös och det finns till och med rädsla att kliva på ett ömt ben.

Jag vet inte, jag har redan beklagat hundra gånger varför jag gjorde det. Jag närmade mig denna traumatolog, och han sa att musklerna skulle stärkas.

Så tänk om du behöver det, för även kirurgerna själva säger att den bästa operationen är en som kan undvikas. Och viktigast av allt, välj en bra specialist du kan lita på! "

Låt oss sammanfatta

Vilken slutsats kan dras från dessa recensioner?

Naturligtvis finns det fortfarande mer positiva återkopplingar från ovanstående operation. Det finns tillräckligt med specialister i vårt land som kan utföra högkvalitativ ersättning av den förstörda fogen med en artificiell.

Bota artrosi utan medicinering? Det är möjligt!

Få en gratis bok "Steg-för-steg-plan för att återställa rörligheten i knä och höftled vid artros" och börja återhämta sig utan dyr behandling och drift!

Den fullständiga listan med artiklar på webbplatsen kan ses på sidorna Sitemap och Sitemap 2.

Hej alla Jag vill också dela min historia, kanske kommer någon att vara till nytta. Jag börjar sedan början av min sjukdom. Jag har reumatoid artrit sedan jag var 11 och blev sjuk efter influensan. Vid 23 års ålder hade h / b och knäfogar kollapsat. Det fanns en förkortning av foten med 2,5 cm, benen var inte förskjutna, även med svårighet fick man klättra upp i steget. Som ett resultat av diagnosen; Ungdomsform av polyartrit, seropositiv, agera 1, hormonberoende, FTS 3 grader. Smärta syndrom, flexion-inducerande kontrakter av båda höftled, förkortning av vänstra nedre extremiteten. I november 2006 gick hon in i ortopediska avdelningen №14 uppkallad efter. SKADIGT (SAINT PETERSBURG). Från huset tog jag alla tester, men jag var fortfarande tvungen att återta allt, det var ytterligare ett samråd med immunologen (hon ordinerade ytterligare test, eftersom jag tog prednison). Natten innan operationen sov naturligt, jag ville bli lugn för natten men resuscitatorn sa att jag inte behöver det. Mina sista månadens dagar var utsmyckade, men jag berättade inte för någon varför jag klämde ut efter operationen (jag satte in tampongen och gick till operationen), de tog det självklart ut senare men jag fick höra i så många års arbete Jag har redan träffat alla med ett skratt, minns jag. Efter 16 dagar togs jag till en operation i församlingen. De hade en lugnande injektion, så det var inte läskigt. De förde oss till operationsstugan, lade den på bordet, gjorde en injektion i ryggen (det gjorde inte ont), lägg sedan en mask på den och jag somnade. En operation utfördes samtidigt (omedelbart vid 2 t / b i leden), ZIMMER endoprosteser (amerikansk) hade cementlös fixering, operationen varade 2 timmar och 20 minuter. Jag vaknade klockan 6 i intensivvården, det fanns ingen smärta för att jag inte kände någonting i kroppens nedre del (en anestetik prickades genom katetern automatiskt), fyra bloddelar infunderades i blodet och temperaturen var 37,5 men doktorn sa att det var normalt. Nästa dag blev jag överförd till avdelningen. Den första dagen var lite öm, men sjuksköterskan kom in och frågade om någon behövde bli numbed och fick en injektion. Obehaget var att man måste ligga på ryggen för första gången, då fick han redan rulla över på sin sida, men lägga en kudde mellan benen så att fötterna inte skulle röra sig. De fick gå upp på den femte dagen, det var för att de gjorde det genast på 2 leder, vi hade fortfarande 3 dagar i församlingen, de gjorde det på en gemensam och höjde dem i 3 dagar. Stygnen avlägsnades i 14 dagar. De satte dem på kryckor och började lära dem att hoppa som en kanin, det vill säga två fötter på en gång (för vilka en gemensam är lättare flyttar de sina ben på kryckor en efter en). Jo, ingenting med sorg i hälften lärde sig))) att hoppa. Jag släpptes 21 dagar efter operationen. Hemma gick jag på kryckor i 2,5 månader, rekommendationen var att gå i 3 månader på kryckor och sedan med stift 3 mer, men jag gick inte. Efter operationen gick smärtan vidare, men halken var kvar, men benen var jämn (förkortad sträckte), som doktorn förklarade att musklerna var svaga, men med varje år hade jag mindre och mindre limping, nu drar jag en liten bit (jag går för att bryta upp), men det här är himmel och jord jämfört med första året efter operationen. Det har varit 8 år, jag skickar bilder till avdelningen varje år. Personalen i avdelningen är mycket uppmärksam och efter ett halvår har jag haft en operation på knäskarv, men det är redan i en annan recension. Om det finns några frågor, fråga tjejerna. Innan var hon själv i mörkret, att du inte hade någon att fråga före operationen, men nu är det allt som ska flöda, du kan kommunicera med vem det än passerar...

Gäst 17 februari 2011 19:01 #
0

19 januari hade en operation. Jag är nu hemma i 3 veckor, gör de övningar som föreslogs på sjukhuset. Jag känner nästan inte smärta i t / b-foget, men mitt knä är orolig och ibland "reducerar" det opererade benet. Jag tror och hoppas att med tiden kommer att passera. kanske någon också var som om käkebultarna körde längs ett operativt ben?
att svara
Gäst 20 februari 2011 19:15 #
0

Drift den 20 oktober 20010 har du muskelkontraktioner, de fungerar fortfarande inte efter behov. Jag var också en läkare som föreskrev INDOVAZIN gel var lite bättre. Jag klappade också mitt ben genom att smörja mina händer med massageolja

Hip artroplastiska patientrecensioner

anechkaanyaanya »tis mar 02, 2017 15:06

roza_ryazan »tis mar 07, 2017 2:15 pm

Noregretta »tis 07 mar, 2017 10:16

Noregretta »tis 07 mar, 2017 10:22

89081039393kashtan »Thu Mar 09, 2017 7:31 pm

Njura »Thu Mar 09, 2017 8:08

God kväll, Noregretta!
Under lång tid gick du inte till forumet. Jag är glad att du mår bra. Jag önskar dig fortsatt framgång i restaureringen.

Idag har jag exakt ett år, eftersom de sätter endoprostesen.
Även i detta avseende är allt bra, inget stör. Det verkar för mig att jag går smidigt, men vem ser mig, de säger att jag halkade.
Så du måste fortfarande jobba på din steg.
Och från obehagligt. Idag föll jag för första gången (det var stark is på morgonen och vad tog mig till affären så tidigt på morgonen.) Och precis på sidan där endoprostesen står.
Skrämmad mycket mycket. Jag kunde inte ens komma upp genast. Den unga hjälpen och rörde sig över vägen.
Det verkar vara okej, bara mjukvävnad värk.
Och det andra problemet - det andra benet började störa. Första gången strax efter poolen (jag började gå till poolen igen i februari), antingen från lasten, eller från en vattenmassage, eller tiden har kommit.
Jag skulle vilja skjuta upp det här obehagliga ögonblicket lite längre.

Noregretta »Lör 11 mar, 2017 17:02

Noregretta »Lör 11 mar, 2017 17:04

Noregretta »Lör 11 mar, 2017 17:08

Trofim-34 »tors den 16 mars 2017 12:44

Hip artroplastiska recensioner efter operation

Höftfogen är en artikulering som består av huvudet och själva lårbenet, vilket kommer in i bålens hålrums runda hålighet. Dessa delar av fogen är fästa med elastiska broskvävnader. Det finns också en speciell vätska i fogen, tack vare vilken fogen rör sig smärtfritt.

På grund av det faktum att det är höftledet i kroppen som har störst fysisk ansträngning utsätts det ofta för alla slags degenerativa sjukdomar, vilket leder till smärta och slutligen förlust av ledningens motorförmåga. Samtidigt är tillståndet hos sådana patienter ofta instabilt, eftersom sjukdomen kan framkalla allvarliga komplikationer.

Vid svåra lesioner av höftledets ben- och broskvävnader behöver patienter ofta operation för endoprosthetik. Denna procedur innefattar ersättning av den drabbade fogen med en konstgjort analog, som kan tillverkas av olika material.

Huvudmålet med endoprostetiken är återställandet av de förlorade funktionerna i leden, återkomsten av tidigare fysisk aktivitet hos människor, eliminering av långlivade sjukdomar och inflammatorisk process.

Det är viktigt! I händelse av att en person skärper leden med endoprostetik kan hans sjukdom utvecklas och orsaka allvarliga komplikationer. Dessutom, som ett resultat av uthållig smärta, lider patienter ofta av stört mentala tillstånd (nerver, depression, sömnstörningar etc.).

Idag behöver fler och fler patienter i Moskva endoprostetik. Indikationer för detta kirurgiska ingrepp är:

  1. Artrit och dess typer (artros, reumatoid artrit). Detta inkluderar också artrit, som uppstått hos människor på grund av en tidigare höftskada.
  2. Degenerativ artros och koxartros, vilket orsakar skador på brosk och benvävnad.
  3. Höftfraktur (mest av allt äldre är benägen för det, där en fraktur inträffar efter ett fall).

Ofta är frakturer orsakade av osteoporos, en svaghet i benvävnaden.

  • Medfödd form av gemensam dysplasi. Samtidigt kräver patienter med en sådan indikation för befruktning att båda lederna ska ersättas omedelbart.
  • Frakt i leddet, som ursprungligen felaktigt skarvades, varefter det började orsaka inflammation, lameness och andra komplikationer.
  • Nekros av lårbenet, där en person har en akut lesion av benvävnad.
  • Oftast ser en röntgenbild av den drabbade fogen exakt ut så här - det gemensamma gapet är helt frånvarande, därför är benen i kontakt med varandra och patienten upplever oföränderlig smärta.

    Varning! Ersättningen av denna led kan vara en eller tvåsidig. Den senare typen av operation är mer föredragen att öva för unga patienter, eftersom det kommer att göra det mycket lättare för dem att gå upp och börja gå. Om man emellertid ska utföra dubbla proteser för äldre, då kommer återhämtningsprocessen att bli mycket svårare.

    Det bör noteras att en sådan operation inte kan utföras i samtliga fall, eftersom detta kirurgiska ingrepp har en ganska stor förteckning över förbud. Således är endoprosthesisersättning kontraindicerat i sådana fall:

    kontraindikation

    Eventuella konsekvenser av att kontraindikationer inte följs

    Ytterligare kontraindikationer är:

    1. Svåra avvikelser i njurar eller lever.
    2. Förloppet av akuta andningssjukdomar.
    3. Epilepsi.
    4. Förekomsten av en infektionsskada i kroppen, särskilt inom området för den avsedda operationen.
    5. HIV-infektion.
    6. Hepatit C.
    7. Anemi.
    8. Kronisk osteomyelit i löpformen.

    Det är nödvändigt att öva artroplastisk med försiktighet i följande fall:

    • instabil psyko-emotionell tillstånd hos en person, inklusive en period av depression;
    • diabetes;
    • ålderdom.

    Å ena sidan är ålderdom ett problem, och å andra sidan, om en operation inte utförs i ålderdom, kommer patienten inte att överleva länge. När allt kommer omkring, när patienten befinner sig i viloläge, sänker de redan tröga processerna i kroppen ännu mer.

    Om operationen utförs framgångsrikt kan patienten uppnå alla positiva resultat som beskrivs nedan:

    • eliminering av smärta
    • bortskaffande av feber orsakad av inflammatorisk process
    • återvända till personen möjlighet att röra sig utan stöd i form av en sockerrör;
    • arrestera en utvecklingssjukdom
    • bli av med lameness
    • förbättra den övergripande livskvaliteten
    • förhindra utveckling av farliga komplikationer.

    Ett bra exempel på en väletablerad TBS endoprosthesis. Lyckligtvis för patienten påverkas inte vänstra leden (i bilden till höger) av förstörelsen.

    För att få en tydligare förståelse för endoprostetiken kan du läsa följande recensioner av personer som tidigare har genomgått denna procedur:

    • Tatyana Anisimova "Jag har lider av artros hos vänster höftled i mer än tjugo år. All denna tid blev jag ibland störd av smärta och inflammation observerades, så jag var inte överraskad överallt när han hörde flera rekommendationer av gemensam ersättning för flera specialister i rad. Ursprungligen led jag en artros-skada, som jag led i barndomen. För operationen valde jag den tjeckiska kliniken, för bara i det, till skillnad från Tyskland, efter proceduren kan du slutföra en fullständig rehabiliterings kurs. Själva operationen var lätt för mig. Det var bara svårt de första dagarna efter det. "
    • Fomina Alla "För ett år sedan började jag bli störd av svår smärta i mitt ben. Till att börja med fick jag olika diagnoser, från knivande nerver till problem med blodkärl, men efter röntgen visade det sig att jag utvecklar koxartros. Detta var perioden för operationen. Trots min ålder genomgick jag det här kirurgiska förfarandet med fasthet. Det fanns inga komplikationer. Jag vaknade först när operationen var klar. Nu återhämtar jag mig, smärtan har blivit mycket mindre, och rörligheten i leden har förbättrats. "
    • Shadrenkov Peter "Till och med i barndomen, efter en skada, diagnostiserades jag med nekros av huvudet på höftbenet. Därefter kunde läkarna behandla mig lite och återställa mitt tillstånd, men med ålder började defekten förvärras igen. Under senare år har det varit en fråga om operationen, eftersom det blev allt svårare för mig att flytta. Efter att ha letat efter kliniken och pratade med doktorn, var procedurdagen planerad. Själva operationen tycktes vara svår för mig, men jag var redo för svårigheter, för jag ville återhämta sig helt. När det gäller rehabiliteringsperioden fortsätter det fortfarande med mig. Tack vare rutinerna och övningarna lyckas jag sakta att återställa min tidigare fysiska aktivitet. "

    Efter att en person har fattat ett slutgiltigt beslut om endoprostetik, som måste motiveras inte bara genom den inledande diagnosen utan också genom sjukdomsutvecklingen, måste han välja en särskild klinik och läkare som ska utföra proceduren.

    Till vänster - ytlig operation, till höger - totalt. Det andra alternativet är att föredra när det gäller hållbarheten hos implantattjänsten.

    För att själva operationen och den efterföljande rehabiliteringen ska kunna klara sig utan komplikationer, 2-3 veckor före förfarandet, måste personen gå igenom flera steg i förberedelsen, nämligen:

    1. Leverans av alla nödvändiga analyser och forskning.
    2. Samråd med specialister.
    3. Preoperativ beredning.

    Huvudförteckningen över nödvändiga studier före genomförande av total artroplastik är:

    • Ultraljudsdiagnostik;
    • Kardiogram (gäller i två veckor, inte senare);
    • MRI av den drabbade leden;
    • blodkoagulering
    • Röntgenstrålar;
    • biokemiska, samt en allmän analys av blod och urin;
    • blodprov för att bestämma nivån av socker;
    • blodtestprov;
    • HIV-test.

    Kvinnor som kan ha barn, är det nödvändigt att göra ett test för en eventuell graviditet, för att eliminera möjligheten.

    Också ibland är patienter förskrivna test för identifiering av parasiter i kroppen, men detta är inte obligatoriskt.

    Bilden visar en MR-inställning, men i diagnostiken före operationen är den långt ifrån det viktigaste. Det viktigaste att utesluta alla möjliga dolda infektioner i kroppen, annars finns det risk för att möta behovet av revisionskirurgi.

    För att utesluta eventuella komplikationer och kontraindikationer ska patienten dessutom genomgå en samråd och undersökning av följande läkare:

    1. Tandläkare.
    2. Kardiolog.
    3. Gastroenterologist.
    4. Terapeut.
    5. Kirurg (du måste besöka honom utan att misslyckas).
    6. ENT specialist.

    Allmän preoperativ beredning innefattar följande:

    1. En månad före operationen behöver en person byta till en hälsosam kost och berika kosten med hälsosam mat. Således bör grunden på menyn vara färska grönsaker och frukter, örter, nötter, mejeriprodukter och spannmål.
    2. Neka att ta alkohol i minst två veckor, eftersom det kommer att minska immuniteten, och bidra till en längre läkning av sår. Detsamma gäller rökvanor.
    3. För några dagar, vägra att ta de droger som kan negativt uppträda på den totala blodproppen. Om en person inte kan sluta ta dessa mediciner, borde han definitivt informera kirurgen som kommer att utföra ersättningsoperationen.
    4. Eliminera kroniska sjukdomar i andningssystemet. Även på huden bör det inte vara någon skada.
    5. På kvällen före operationen och på morgonen kan du inte äta eller dricka någonting.
    6. På tröskeln till operationen är det nödvändigt att ta bort alla smycken från händer, nacke och öron, vilket kan störa läkarna vid endoprosthesisersättning.
    7. Kvinnor behöver samla långt hår med en bulle eller flätad fläta.
    8. Torka bort nagellacket.

    På sjukhuset med dig bör du förbereda sådana saker:

    Patienten är under anestesi, och läkaren är klädd i en skyddande rymdfärg som eliminerar infektion från läkare till patient. Nu börjar operationen.

    Den traditionella operationen för total hipharmplastik innefattar följande:

    1. Administrering av läkemedel till patienten.
    2. Installera en kateter (en subklavisk kateter kan användas, eller en vanlig på armen).
    3. Anestesi. Allmännabedövning kan användas för denna typ av operation, där personen helt och hållet somnar och ser inte operationen, såväl som epiduralanestesi. Den senare typen av anestesi är att föredra, eftersom den inte utövar en stark belastning på hjärtat. För det görs en speciell punktering i ryggraden, varefter läkemedel injiceras genom katetern. Till följd av detta har patienten stopp av nervrecepten (benen och hela området under bältet är tillfälligt förlamade).
    4. Efter anestesi installeras en urinskateter. Det bör noteras att om en person inte vill se och höra förloppet av operationen, kan han få lätta hypnotiska droger så att han är i en halv sovande stat.
    5. Därefter behandlas hela området för operationen (från knä till midja) med antiseptiska lösningar, varefter en speciell arbetsfilm appliceras på fotområdet.
    6. Kirurgen gör ett snitt för att få full tillgång till leden.
    7. Efter avlägsnande av den drabbade leden skärs en del av benet ut och endoprostesbenet sätts in i det.
    8. Efter att du har installerat fodret som utför bruskens roll, samt endoprosthesishuvudet.
    9. Fogen återställs igen, och tygerna sys med inre och sedan yttre trådar. Dessutom används speciella metallbäcksar ibland för detta ändamål.
    10. Suturen bearbetas med antimikrobiella medel.
    11. Ett bandage appliceras på såret och patienten transporteras till avdelningen.

    Det ser ut som en söm efter en mini-invasiv ersättning av TBS. Han är väldigt liten.

    Det är viktigt! För att minska risken för postoperativa komplikationer har patienter ofta dränering i vävnaden. Dessa är plaströr genom vilka blod kommer att strömma från såret. Avlopp tas bort i 2-3 dagar efter operationen.

    Man måste komma ihåg att inom 3-7 dagar efter proceduren kan patienten lida av smärta, men det är tyvärr ett oundvikligt symptom. För att lindra smärta kommer speciella potenta analgetika att administreras till patienten.

    För att undvika trombos placeras benen i kompressionstrumpor som pressar benen under knäet.

    Även under de första timmarna efter proceduren kan benens känslighet tillfälligt försämras hos patienter. Detta är en helt normal känsla efter epiduralanestesi. Alldeles nästa dag, benen "gå iväg" och känsligheten att återuppta.

    Många patienter är intresserade av frågan huruvida de ska ha funktionshinder efter total gemensam ersättning. Samtidigt måste det genast sägas att denna operation i sig inte är en orsak till gruppens utlämning. Funktionshinder för en person kan endast upprättas om det föreligger allvarliga kränkningar i tillståndet eller förlusten av motorens motorfunktioner.

    Den största sannolikheten för funktionshinder hos de personer vars leder har helt förlorat motorfunktionen. Också är gruppen ofta uppbyggd med dubbel endoprosthetik.

    Priset för att skapa en hip endoprostes kan vara ganska annorlunda. På många sätt bestäms kostnaden för ett implantat av följande faktorer:

    I genomsnitt är kostnaden för denna operation i Moskva från 250 000 rubel.

    Komplikationer efter artroplastik

    Efter att proceduren är slutförd kommer patienten att överföras till avdelningen, där den medicinska personalen samt de enheter som kontrollerar andning, hjärtfrekvens, puls och blodtryck kommer att ta hand om hans tillstånd. Anestesiologen bör också sluta från tid till annan för att kunna övervaka hur patienten rör sig bort från anestesi.

    Det finns följande möjliga komplikationer som kan uppstå under den tidiga perioden efter operationen:

    1. Hematom. Det utvecklas vanligtvis under de första dagarna efter operationen. Anledningen till detta kan vara felaktigt installerade avlopp eller deras frånvaro, vilket resulterar i att blodet börjar ackumuleras från hålrummen i vävnaderna.
    2. Svullnad. Det anses vara ett relativt normalt symptom som alltid kommer att observeras vid omfattande operation.
    3. Nedsättning av njurar, lever eller hjärta kan inträffa både direkt under operationen och under den första dagen efter det. I ett sådant tillstånd kommer patienten sannolikt att överföras till intensivvården för att kunna övervaka hans hälsotillstånd dygnet runt.
    4. Förlust av benkänslighet kan uppstå om kirurgen skadar nervändarna. I avancerade fall sker fullständig lemmarlamning, vilket kommer att kräva upprepade neurokirurgiska ingrepp.
    5. För infektion. Detta kan hända som vid operation med otillräcklig sterilitet av proceduren eller redan under förbandet. Tecken på infektion kommer att vara feber, smärta, svaghet och pus från såret. Att behandla detta tillstånd med potenta antibiotika.

    Så här smittar infektiösa foci runt endoprostesen. Det här är väldigt dåliga nyheter för patienten...

  • Blödning kan inträffa rätt under operationen. Denna komplikation är särskilt farlig vid dålig blodpropp.
  • Nekros eller vävnadsdöd - det här är senare komplikationer. Om det inte är möjligt att eliminera dem med medicinering, kan patienten behöva operation för att avlägsna nekros.
  • Bildandet av blodproppar. Denna komplikation är särskilt farlig för personer som lider av kärlsjukdomar. För att förhindra dem införs antitrombolytiska medel (Warfarin, Fragmin, etc.) till personen även före operationen.

    Trombos har länge blivit framgångsrikt kompenserad, men det finns fall då det påverkar statistiken om postoperativa komplikationer.

    Sena möjliga komplikationer efter gemensamma ersättning kan vara:

    • dislokation av endoprostesen (vanligtvis händer med felaktig böjning av den drivna leden);

    Förskjutning av implantatets högra TBS.

    • inflammatoriska processer i fogen, inklusive de som åtföljs av purulenta sekretioner;
    • fraktur på benet som omger endoprostesen kan inträffa efter skada eller fall
    • lossning av protesen händer när den är sliten.

    I detta fall diagnostiserades lossningen av endoprostesen i lårbenet på grund av felaktig fixeringsmetod eller storleken på endoprostesen.

    Det är viktigt! Vid upprättandet av en högkvalitativ endoprostes för en ung man är garantin att han ska tjäna i ungefär femton år 95%. Om en endoprostes inte är installerad av högsta kvalitet, men det kan slita ut tio år senare.

    Vid förhöjd risk för utveckling av komplikationer efter operationen är personer som lider av diabetes, äldre patienter, liksom de som redan har genomgått revisionskirurgi.

    Återhämtningsperioden inkluderar efterlevnad av följande läkares råd:

    1. Under de första dagarna efter operationen behöver du bara sova på ryggen.
    2. Det är tillåtet att gå på foten endast från den femte dagen efter proceduren. Innan det kan du gå på kryckor, men utöva inte tung belastning på benet.
    3. På den första dagen efter operationen kan du dricka vatten i små sippor och äta flytande måltider. Därefter får man lägga till spannmål, grönsaker och frukt till kosten för snabb återhämtning.
    4. Varje dag tills stygnen tas bort ska sårförbandet utföras. Behandla det med antiseptika och behöver byta bandage även efter hemladdning.
    5. I den sena rehabiliteringsperioden behöver en person träna fysisk terapi och fysioterapi.

    Var noga med att konsultera en läkare innan du behandlar sjukdomar. Detta kommer att bidra till att ta hänsyn till individuell tolerans, bekräfta diagnosen, säkerställa korrekt behandling och eliminera negativa läkemedelsinteraktioner. Om du använder recept utan att ha råd med en läkare är det helt på egen risk. All information på webbplatsen presenteras endast för informationsändamål och är inte ett medicinskt hjälpmedel. Allt ansvar för ansökan ligger hos dig.

    En person tänker inte på hur viktigt rörelsen är för honom, inte uppmärksam på plötslig smärta i kroppen, svaghet i benen, tills det ögonblick kommer när det inte finns någon styrka att röra sig självständigt.

    Höftfogen är den största benföreningen i människokroppen, den hänvisar till sfärisk och multiaxiell typ. Den bär större delen av kroppsvikt och låter dig stå stadigt på två ben. På grund av patologiska processer vid diartrosis (sjukdomar, skador) finns det en risk för att vara kedjad i sängen.

    Vänster höftled (till höger eller ögonblicksbild) fungerar inte längre.

    Sjukdomar av denna typ har en progressiv kurs, konservativ terapi har nästan ingen effekt, som tillfälligt döljer symptomen. Degeneration och dystrofi på ytorna på lårhalsen fortsätter, vilket leder till fullständig förstöring. Huvudbehandlingen bör vara endoprostetik, baserad på ersättning för den förstörda benleddsprotesen.

    Denna medicinska manipulation innebär att man ersätter en sliten ledd med en artificiell, samtidigt som man behåller full rörlighet, får man leka sport, för att leda en aktiv livsstil.

    Pelvic proteser är ofta ett kirurgiskt ingrepp. Varje år i Moskva utförs över 1000 operationer för att ersätta den inhemska fogen med en artificiell.

    Indikationer för proceduren, där 98% av operationen inte kan undvikas:

    • deformerande osteoartros (koxartros) vid 3 eller fler utvecklingsstadier;
    • skada på ledvävnad i sjukdomar av systemisk natur (ankyloserende spondylom, lupus erythematosus);
    • bäckenfrakturer av varierande komplexitet;
    • godartade neoplasmer i benstrukturen.

    Till vänster - en hälsosam yta av leden, till höger - påverkad av artros. Efter att ha beslutat att genomgå operation måste du genomgå en rad diagnostiska åtgärder för att identifiera kontraindikationer.

    Recensioner av patienter som har genomgått ersättning av komponenterna i joint endoprostetiken, deras historia av återhämtning eller negativ erfarenhet - viktig information för dem som bara måste genomgå detta. Du kan läsa denna information på Internet.

    Operationen tillhör den mest gynnsamma typen av proteser, kräver inte så lång rehabilitering, som i protesens knäled. En detaljerad granskning lämnades av en av patienterna som genomgåde restaureringen av TBS.

    Lyubov Nikolaevna, 67 år gammal

    För några år sedan, smärta i hans vänstra ben. Jag vände mig en gång till en neurolog på bosättningsorten. De föreslog närvaron av utsprång i nedre delen av ryggraden, ordinerad medicinering. Under behandlingsperioden blev smärtan mindre uttalad, varigenom slutsatsen var att behandlingen var effektiv. Men sex månader efter slutet av medicinen återvände smärtssyndromet, och dessutom fick det en annan karaktär. Hon gick till kliniken igen, genomgick MR, diagnosen koxartros hos höftleden. Läkaren rekommenderade endoprostetik.

    Jag bestämde mig för att inte fördröja, och efter mina bekanta mina rekommendationer gick jag till en av de tjeckiska klinikerna, där jag fick en ersättning för TBS genom en mini-invasiv metod som är mindre traumatisk. Efter att ha fyllt all nödvändig dokumentation, togs jag till ett sjukhus. Till min förvåning var ersättningsförfarandet ganska enkelt, det fanns inget uttalat smärtssyndrom. Två dagar senare arbetade en rehabilitolog med mig, återhämtningsperioden var lugn. Några veckor senare kunde hon gå självständigt utan hjälp av läkare eller en sockerrör. I över 7 år har jag levt med en artificiell protes och jag känner mig som en fullvärdig person.

    Tidig tillgång till vård är en garanti för framgång och eliminering av allvarliga biverkningar.

    Jag var tvungen att byta min injektion till en artificiell en flera år sedan efter upptäckten av dysfunktionen. Under samrådet insisterade doktorn på en ersättning så snart som möjligt för att undvika en lång återhämtning. Allt gick ganska bra: efter en dag kunde jag flytta för korta avstånd, och efter 5-6 dagar gick jag med hjälp av en sockerrör. Aktiv reparation observerades efter 8 månader på grund av tidig operation. Det var nödvändigt att strikt följa alla recept från läkaren för att undvika upprepade kirurgiska ingrepp.

    Vissa hälsoskador eller brist på terapeutisk effekt från det överförda förfarandet är möjlig. Men det är nödvändigt att analysera mer detaljerat varför operationen inte gav resultat.

    Arseny Viktorovich, 62 år

    Jag har levt med diagnos av reumatoid artrit i mer än 12 år, under de senaste 5-6 åren har det varit hemska symtom i vänster lår. Efter att ha kontaktat kliniken avslöts en allvarlig degenerativ process - aseptisk nekros hos lårbenet, dvs dess fullständiga nekros. Läkaren rekommenderade endoprosthesis ersättning så snart som möjligt, som jag vägrade och bestämde mig för att utföra drogbehandling först och hoppas på dess effekt. Under året tog jag olika droger och salvor, men det var ingen effekt, och smärtan förstärktes bara. Det förblev bara proteser.

    Efter att ha gått in i kliniken visade det sig att jag hade ett försummat fall, så det finns ingen garanti för ett positivt resultat eller en snabb rehabilitering.

    Allt gick bra, det värsta var framför. Ungefär en månad var i kliniken, och hela denna tid kände jag hemsk smärta. Rehabilitering tog lång tid, smärtsamt. Under året kunde han inte komma till hans sinnen, nästan ett halvt år flyttade på kryckor, sedan med tiden bytte han till en sockerrör. Dessutom var vi tvungna att återutrusta möblerna hemma. Periodiskt finns det smärta, även om det är mindre uttalat.

    Om du hittar de första varningsskyltarna eller tidigare har drabbats av ett trauma i höftområdet - fördröja inte med ett besök till ortopedkirurgen, utesluta självbehandling. Med den korrekta diagnosen och korrekt ordinerad behandling kan leddet fortfarande vara hjälpt, men i ett avancerat fall reduceras effektiviteten hos även det dyraste läkemedlet till noll. Under den patologiska processens verkan är den fullständiga förstörelsen av benvävnad, rörliga leder. Resultat enendoprostetik.

    Total artroplastisk

    När problemet med implantatinsättning löses uppstår frågor: behöver jag verkligen en operation, hur ser det ut, vad kan jag förvänta mig efter det?

    Fördelar med total artroplastisk:

    • eliminering av smärta
    • återställande av motorfunktion
    • förbättring av patientens allmänna tillstånd och livskvalitet.

    Över en miljon implantatinsättningsprocedurer utförs årligen.

    Den huvudsakliga uppgiften för total endoprostetik är att eliminera en patologiskt förändrad och förstörd led, ben och brosk, för att återställa lemmarnas motoraktivitet för att återställa den tidigare livskvaliteten. Kandidater för implantation av totaltyp är patienter som rekommenderas av en läkare utan ålders- eller kroppsviktbegränsningar. Ofta är det patienter från 60 till 85 år. Med en väl utförd operation är överensstämmelse med alla recept komplikationer mycket sällsynta.

    Moderna proteser gör det möjligt att helt modellera den inbyggda rörliga fogen, de är ganska hållbara: livslängden är 15-25 och till och med 30 år. Med denna typ av implantering blir rehabilitering längre och kommer att kräva konstant övervakning av läkaren.

    Mer än två miljoner verksamheter utförs årligen i världen. Endoprosteser är gjorda av högteknologiska material: metall, titan, keramik.

    Kvaliteten på protesen gäller många patienter. Mycket dåligt händer inte. Bättre väljer en bra doktor.

    Protesen väljs individuellt beroende på sjukdomen. Endoprosteser är gjorda av två typer - med närvaro av fixering på cementbasen och på cementlösningen. Den första typen innebär fixering med hjälp av medicinsk cement, den andra, mer innovativa - benet hos den opererade patienten växer in i implantatets struktur. Den andra typen rekommenderas för patienter upp till 50-60 år i avsaknad av osteoporos. I andra fall är det lämpligt att utföra cementfixering. Nyligen är titanproteser populära, priset på konstruktionen beror på tillverkningsland.

    I 96% av fallen återställer protesen höftdelen, smärtan är helt lättad, det är möjligt att röra sig fritt.

    Höft artroplastisk: komplikationer

    Förfarandet för att ersätta TBS i ortopedi har genomförts med framgång i mer än 30 år. Biverkningar eller komplikationer är sällsynta, men om de inte löses i tid, är de fyllda med funktionshinder.

    Infektion, som i bilden, är sällsynt, men av komplikationerna - det här är det vanligaste.

    • allergisk reaktion på protesmaterialet;
    • symtom i form av avvisning av en främmande kropps kropp
    • utvecklingen av en smittsam process under kränkningen av aseptiska förhållanden.

    Detta kan hända som ett resultat av ett fall.

    Sena komplikationer efter operation för att ersätta artikulationsartikulationen påverkar inte bara patientens fysiska hälsa, utan också psyko-emotionell. Rehabiliteringsperioden ökar betydligt, det tar mycket längre tid att återgå till föregående hälsotillstånd.

    För att förhindra trombos under månaden efter operationen måste du ta blodförtunnande läkemedel.

    Vid postoperativa komplikationer är det viktigt att identifiera orsaken och utveckla ett behandlingsschema.

    Positiv återkoppling efter att TBS ersätts är fortfarande mer. Negativ erfarenhet - en konsekvens av en långvarig sjukdom, bortse från läkarens rekommendationer. Det finns många erfarna ortopediska kirurger som kan installera ett implantat.